hits
14:18
19.11.2018

Ingen tvil om at å lage ting selv er gøy, og nå i helgen kom den lampen endelig på plass. Har gått noen runder med hva vi skulle bruke, og hvordan den skulle bli. Fant til og med noen nye pærer som passet bedre enn de vi hadde kjøpt inn.

Kjennes godt å komme i mål med denne også.

Drivved stokken ble kappet ned til 1.5 meter og jeg har gått over den med sort maling. Ikke fullstendig dekket, men en del. Den var litt vell slitt for utseendet sin del. Må jo bli skikkelig.

Varmepumpe fra Panasonic ble montert, og det tok ikke mange timene før jeg var veldig glad for det. Minus grader uten snø gjør det kaldt der oppe.

Hamptau, sjakler, kroker sort lakk.

Ledninger og pærer fra ClasOlsen.

LAmpen til soverommet er også montert nå. Endelig får jeg lys i denne igjen. Kjøpte den i Holland for snart seks år siden.

Ryddet oppe på loftet. Det trengtes nå. Ligger en del lister som skal på plass,men vi venter på gelenderet som skal opp.

Begge soverommene oppe har fått gardiner, og jeg må ut og kjøpe enten en kommode eller skap. Litt usikker på hva jeg skal velge nå.

Godt med alt som er på plass.

Skrevet 19.11.2018 klokka 14:18. Ligger i kategorien Interiør. 10 kommentarer07:21
17.11.2018

Kjøkken.... Kjøkken skulle velges. Jeg var litt over alt og sjekket, fikk tegnet, omtegnet, og ikke minst ombestemte meg i alle fall tre ganger. Jeg var fast bestemt på et lyst, så er mørkt og endte på et midt imellom. Jeg var veldig klar over hva jeg ville ha. Skuffer og skap som gjør hverdagen enklere. Det har jeg hjemme. 

Den dagen det skulle leveres kom det ikke, og da var det ikke snø i bakken... Så kom det dagen etterpå, og da var det kommet nesten 50 cm med snø. Gjorde prosessen litt vanskeligere kan en trygt si. Jeg slet nå på disse skapene og fikk de inn i huset etterhvert som dagen skred frem. Inn for å få sjekket de, og ikke minst bort med all snø.

Vi er veldig fornøyd med valget, og glad det er på plass. Vi ønsker å støpe benkeplaten, men har valt en laminatplate enn så lenge. Alt må på plass før vi starter med slike ting. Det kommer til å bli en del av det. Mye som skal lages selv nå etterhvert..

Spisebordet... Selvlaget. Stål understell og vanlig tykke planker til bordplate. Fem stk skrudd sammen, og beiset. Har også laget sittebank, men puten er ikke gjort ferdig. Litt usikker på om jeg skal ha en hel, eller to stk der. Soffet er kjøpt inn og det er klart for montering..

 

Skrevet 17.11.2018 klokka 07:21. Ligger i kategorien Exteriør. 2 kommentarer07:12
16.11.2018

Disse lydtrinnsplatene støver noe forferdelig, men de er helt geniale og jobbe med.  Vi jobbet oss utover etterhvert som ledningene ble planlagt, og her måtte vi ikke glemme noe. Ikke bare bare å ta opp igjen plater el, og gulv. Så det ble mange timer med gjennomgang før vi endelig kom i mål med kablingen.

Alt til sin tid.. Og noe tar lengre tid enn annet. Så enkelt er det bare.

Badegulvene har varmekabler innlagt, og også inngangspartiet. Her måtte vi bruke flytstøp slik at det skulle dekkes, og ikke minst få et godt underlag til flisene. Fliser... Megaflis har mye lekkert. Heldigvis tenker jeg. Fant til badene og til inngangspartiet. Har valgt å bruke ton i ton slik at det blir minst mulig oppdeling. Liker at det er flyt.

Da alle gulvene var lagt var det på tide å få opp trappen. Fikk heldigvis hjelp.. Denne er tung som bly, og den skulle holdes og festes oppe i ett. Trappen er et smykke i seg selv, og jeg er veldig glad for at den er så enkel. 

Skrevet 16.11.2018 klokka 07:12. Ligger i kategorien Exteriør. 4 kommentarer10:12
15.11.2018

Ja det er mye som skal komme på plass. Det kom 5 trailerlass, og en kranebil fra Latlaft til Myrkdalen. Tenke seg til fem store lastebiler som skulle losse og kjøre videre.. De hadde fått anvist plass hvor lossingen skulle foregå, men de valgt å sette det i begynnelsen av feltet... Lite smart, og mye ekstra kjøring. 

her var plassen de fikk anvist. Like nedenfor tomten vår, men noen mente dette var for dårlig plass. En kranebil måtte inn og flytte alt sammen.. Ikke særlig fornøyd med det, men måtte jo gjøres.

De fikk lagt ned rammeverket. Mye jobb for å få det 100%. Å legge ut på betong er ikke det samme som på et flatt lagergulv. Men dyktige er de. Når de først hadde fått dette på plass løp stokkene oppover. Nesten som lego.

Vi hadde leid boplass til de, leid toalettbrakke og stillas. tenkte at da var vi i mål. Noen telefoner og besøk oppover hver uke ble det. Det skulle ta 6 uker egentlig, men det regnet noe så inn i h... i dagesvis, og det ble vanskelig å få tingene gjort i rett rekkefølge.. Så det endte med 8 uker der oppe. DA var det tett tak, vinduer, og dører på plass. Listverket + trapp og søyler ble ikke montert. Det måtte tørkes en del først.

Endelig vår tur... Byggtørkere og avfuktere på plass slik at man kunne starte jobben med å beise. Hytten er på 150 kvadrat, og det er mye vegger her. Hadde vært smart og bestilt kvitmalt tak.. Angret ikke et sekund da jeg sto inne i hytta og så på alt som skulle gjøres. Valgte Tyrilin beis. En farge til hele hytten. Sto med prøvene og tenkte meg godt om. Kjøpte tre 3-litere og reiste opp.. Da var det gjort. begynte med hovedsoverommet først. Det fikk bære eller briste.

Fargen ble som ønsket..

Nå kunne planlegging av det elektriske, og gulv påbegynnes. Alt er lagt ned i gulvet slik at vi slipper mest mulig kabler synlig.  De ligger i spesielle plater, og gulvet ble lagt over... Dette tok tid. Alt som skulle kjøpes inn. Ikke glemme noe.. Det har blitt mange turer for å få alt inn i hytta.

Heldigvis er elektrikkeren veldig grei.

 

Skrevet 15.11.2018 klokka 10:12. Ligger i kategorien Exteriør. 3 kommentarer15:30
14.11.2018

Er det en ting jeg virkelig har lært i løpet av de to siste årene med hytte planlegging og bygging så er det Spørsmålstegnet.

Hvor mange ganger har ikke det kommet opp når man holder på med noe, jeg har ikke tall faktisk. Det enkleste var å gå å se på tomtene, og velge nr 5. Det handler om planering, masser osv. Jo større og brattere tomt, jo høyere kostnader blir det. Det hadde vi jo ingen planer om.

 Nr fem ligger helt ned mot veien, men mot friområdet og snuplassen. Det vi si at vi har på den ene siden, og bak, men ingen foran og til høyre. Så det er luftig her nede. En god del jord måtte bort, og ikke minst mye stein inn for å få rett høyde i henhold til reguleringsplanene der oppe.Tomten vår er den nest siste som ikke er bygget på her. Til dags dato mangler den bakerste, og jeg gleder meg til at den kommer opp også.

Så begynte tanken på hvilken hytte vi skulle gå for. Jeg har bestandig likt laft når det kommer til fjellet, og vi begynte å sjekke priser. Her hjemme koster det ganske mye, og vi begynte å gå bort fra tanken, og fikk tegnet ei som tok hensyn til hva vi mente måtte på plass.

Det var å gå ut og hente pris.. Noe vi gjorde, men det ble ikke landet noen avtale på en stund. Så kom vi tilfeldigvis over Latlaft og deres produkter. Vi falt for den Moderne Linda. Sjekket pris, og egentlig det meste fra de. Endte med å bestille den, og så var prosessen igang.

Når man skal bygge noe trenger man noe som heter IG. Igangsettings løyve fra kommunen. Det var neste steg på stien her, og det tok sin tid det også. Det begynte å haste. Alle ting som utgraving, planering, ringmur, og platestøp. Alt skulle vi ta selv, og Latlaft skulle komme 01.10.2017. Så da vi endelig var ferdig støpt skulle vi en kjapp tur avgårde..

Nå kunne de komme...

Skrevet 14.11.2018 klokka 15:30. Ligger i kategorien Exteriør. 2 kommentarer07:05
13.11.2018

Hytten må ha et godt bad for at det skal være trivelig å være der over lengre tid.

Vi har valgt fliser på gulvet med varmekabler under. Fargen har jeg holdt i gråtoner når det kommer til alt utenom veggene. Det er samme farge som resten av hytten.

Greit med kurv til oppbevaring, matte på gulvet og en liten hylle.

Det er Megaflis som har levert det meste her inne. Alt fra fliser til møblemang. Greit med en butikk hvor en finner det en trenger.

Pynten kommer fra Kremmerhuset og hageland for det meste.

Til og med vaskemaskin har kommet på plass. Rullegardinene er fra Jysk, og de passer godt inn på disse vinduene våre.

En lys skinne her inne var også på høy tid å få montert.

Skrevet 13.11.2018 klokka 07:05. Ligger i kategorien Interiør. 12 kommentarer13:03
11.11.2018

Da kan vi si oss ferdig med bygging av sengen inne på det siste soverommet. Det er nå kommet på plass alt sammen uten gulvlister, og pyntelister på sengen. Det får vi ta kanskje neste helg. Skal bruke de samme listene som går igjen rundt vinduer og dører.

Tenke seg til.. Alt man får til bare man vil. Malt med brunsort for å skape litt effekt her inne.

Har da får madrasser og sengetøy på plass. Gardinen fra Bohus fikk også sin plass. Har lampe fra home&Cottage i vinduet.

Sengetøy fra Kid. Madrasser fra Jysk. Pynt fra Kremmerhuset som vanlig. Den gode puffen har vært med en stund nå, og de boksene kan brukes til alt fra lego til skittentøy.

Jeg mangler lamper inne med sengene, men har en plan. Satser på at det går greit å skaffe.

Vi må lage til en stige.. Kjapt gjort kontra resten da. Spesielt når man vet hvordan den skal være,og sengehest slik at det er trygt å ligge i den øverste køyen.

Arkivskapet har fulgt meg nå i snart fire år. Her er det utrolig god plass i skuffene. Må gi det en liten omgang til med benglalakk, men det går da unna det også. Det viktigste er at man har en plass å gjøre av tingene.

Så da er det bare å ønske velkommen til gjesterommet på hytta.:)

Skrevet 11.11.2018 klokka 13:03. Ligger i kategorien Interiør. 10 kommentarer15:15
09.11.2018

Jeg er godt igang med soverommet som skal kunne romme tre personer.

En køyeseng med to stk 90 cm senger over hverandre, og en rammemadrass på hjul i 75 cm. Det er ikke store plassen bredde messig der inne, men i høyden har vi nok å ta av..

Dette er rammen mot vinduet. Enkelt når en vet hvordan det skal bli. Måtte gå noen runder med oss selv, og vi var langt fra enig.. Så rart liksom. Not. jeg vet hva jeg vil ha, og jeg må prøve meg litt frem. Dette har allikevel blitt fasongen.

Flere bilder av sengen skal på plass. Må bare få de saget i rett størrelse nå. Denne gangen har jeg malt de i for lange materialer. Sist ble de kappet for kort.

Lett å glemme at 200 cm skal kunne draes rett ut...

Har laget begge sengegavlene så langt det lar seg gjøre. Har klippet til stoffet. Det er kjøpt på eBay. Samme stoff som går igjen i gardinene mine i hytten. Et sterkt og godt stoff. Ruter blir det mye av.. Hytter skal vist ha det.

Nå skal jeg bare få på lim mellom skumgummien, og platen.

Snakker om å være utenfor. Fant ikke stikksagen så den som har brukt vanlig håndsag idag er meg. Ikke at det er noe nytt.

Alt er mulig bare man prøver har jeg kommet frem til. Til og med på cm.. Det er ikke verst. Må være nøye når det skal gjøres pent.

Har funnet en gardin høyde hos Bohus. Det går i litt mer bruntoner, men utrolig lekker. Tenker jeg må få til noe der inne med begge deler. Noe skal i alle fall komme ut av den gardinhøyden også.

Skrevet 09.11.2018 klokka 15:15. Ligger i kategorien Blogg. 2 kommentarer07:26
09.11.2018

Det er bestandig noe å hengen fingrene i når man har hus.

Vi har mange soverom i huset. Etterhvert som ungene flytter er det da viktig å gjøre bruk av rommene på en god måte tenker jeg.

Vi har jo pappa på besøk en del, og da er det greit med et rom hvor han kan kose seg. 

Har fått lagt steinpanel på pipen. Satt opp en hylle over sengen. Flyttet inn et skrivebord. Sengen har stått der i ett år. En god stol inn. Malt taket, og ikke minst den ene veggen. Kjøpte en type liftgardin på Home&Cottage nå under salget. De samme gardinene har jeg valt til stuen også. En deilig og lun type. Det blir med fire stk oppe på hytten også. 

 Dette er jo uten tvil mine farger som går igjen, men jeg synes det ble et veldig koselig gjesterom tross alt.

Skrevet 09.11.2018 klokka 07:26. Ligger i kategorien Interiør. 4 kommentarer09:39
08.11.2018

Alltid er det noe som gjør at en får en ide til noe. 

Ei venninne av meg har handlet seg en sofa gruppe. Hun har valgt forholdsvis store sofaer, og da valgte hun seg et skikkelig bord også. Sofaene hennes er 235 lang, og mine er jo 285 lang. Bordet virker lite når vi sitter mange der oppe, og dermed begynte hodet mitt å jobbe igjen.

Pr i dag dekker det jo kanskje en tredjedel av sofaene.. 

Tror nok at et større bord vil være mer nyttig for oss her oppe.

Dette bordet er laget slik at man har to sidebord en kan dra ut fra hovedbordet.

Jeg liker størrelsen uten tvil, men ikke prisen. Så lenge en har et sveise apparat, og man kan kjøpe jern selv er det jo bare å prøve tenker jeg. Så her må det rett og slett et lite prosjekt til på plass. Satser på å starte med dette når jeg har fått sengene ferdige.. Gleder meg jeg. Alltid gøy å prøve noe nytt.

 

Skrevet 08.11.2018 klokka 09:39. Ligger i kategorien Interiør. 20 kommentarer11:17
05.11.2018

Da har vi endelig fått innstalert strømskap i hytten. Nå er vi koblet opp mot Voss Energi, og det føles herlig. Skapet er på plass, og nå kan vi nyte at man får på skikkelig med lys og annet.

Kan ikke få sagt det nok hvor deilig dette faktisk er. en stor milepel for vår del. Nå kan alt annet bare komme slik det skal. Planen er en varme pumpe her oppe. Vi trenger det for å beholde varmen når vinteren står på som verst.

Endelig er alle de elektriske trommlene borte, og oppvaskmaskinen er satt på sin rettmessige plass. Nå skal vi få montert på pyntedøren, og det ser jeg frem til. Nå er det ikke bare oppvasken som gjøres. her kan jeg endelig lage mat på komfyren også.  Dette går på frem.

Har også fått på en glassplate bak vasken.  Det må en til bak komfyren, og jeg regner med det skal gå greit å finne det også.

 

 

 

 

Skrevet 05.11.2018 klokka 11:17. Ligger i kategorien Interiør. 12 kommentarerLes mer i arkivet » November 2018 » Oktober 2018 » August 2018
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig) Interesser og arbeid går som hånd i hanske.

Blogg

Exteriør

Interiør

Naviger i bloggen

Bloggdesign

Design og koding på denne bloggen er gjort av RRH Webdesign.