hits
11:45
22.10.2018

Dagene går fort. Jeg sitter og ser på bilder, og datoer. 01.10.2017 begynte tømrerne fra Latlaft å sette opp reisverket vårt. Det gikk unna så det sang etter, men det ble mange pauser da været ikke var særlig samarbeidsvillig.Det tok nesten tre uker mer enn forventet før de reiste, og deretter skulle hytten tørke.

Tålmodig har jeg jo aldri vært kjent for å være, og jeg har virkelig måtte gå noen runder med meg selv under denne prosessen. Mye jobb, og alt skal gjøres skikkelig. Noe annet er bare tull, og det kommer og biter en i etterkant om en ikke er der en skal være.

Jeg har beiset alt innvendig og utvendig. Liker ikke når det blir forskjellig strøk, og det er bare slik jeg er. 

Bygget muren opp mot hytten, men den er ikke ferdig. Vi mangler vell tre lass med murstein for å komme i mål, og mye grus.

Alle gulv vi har støpt, lagt ned lydtrinnplater, gulv og flis på. Det har vært mye jobb med gulvene. Alt som har blitt montert, satt på plass, demontert, og satt opp på nytt. Flytting av ting som har vært i veien for det ene eller det andre. 

Alle møblene, kjøkkenet, badene osv. Alt skal jo monteres og settes på plass.

Vi så tidlig at det ikke var som det skulle... taket ute i gangen under soverommene oppe. Det ble sig, og siget ble værre. Ikke slik det skal være. En tommelfinger regel er 4,5 meter uten problem. Her er spennet 5,5, men med en vegg på toppen i tillegg ble det feil. Vi har hatt besøk av fabrikksjefen personlig der oppe, og ikke minst sendt bilder. Løsningen de kom opp med var ikke helt etter min smak, men jeg skjønner hvorfor det blir slik.

Det skal legges inn ekstra søyler. To ved inngangsdøren, og to bjelker i taket. I tillegg skal det settes opp to ekstra søyler ute også. De ute er en ting tenker jeg, men de inne i gangen ødelegger for ting jeg har gjort, og planer. Skoskapet. Det passer ikke lengre. Det må bygges om, og det er ikke noe kjekt med ting en skal gjøre to ganger uansett.

Dette jobbes det med nå, og for første gang på lenge har jeg ikke vært på fjellet en hel helg. Jeg har kjørt opp og sjekket at alt var ok, men ikke vært der. Jobben blir neppe ferdigstilt før til neste helg. Da skal alt være ferdig... listene ute på stuen, bytte av vindu, isolering oppe, rekkverk rundt trappen, og mot stuen. Jeg er spent på resultatet.. spesielt etter at jeg så en Linda hytte ferdig. Gjør noe med en det..

De har valgt å ha et helt loft.. Ikke åpning som vi valgte. De har brukt mange flotte detaljer, og jeg gleder meg til at vi kommer i mål nå. Tenke seg til. Det har gått 12 månder, og vi er ikke i mål enda... Det tar tid når alt skal gjøres selv.

Skrevet 22.10.2018 klokka 11:45. Ligger i kategorien Exteriør. 4 kommentarer4 kommentarer

Ja det må være gøy å bygget den så si selv...så synd med siget....ish...ikke gøy! Håper det ordner seg! Ser helt råfin ut!! Ha en god kveld!

Skrevet 22.10.2018 klokka 17:05
Toini: Det ordner seg. De har rettet det opp med hjelp av ekstra bjelker, men ble ikke helt slik vi trodde.
Det viktigste er jo at den ikke siger mer.:)

Skrevet 23.10.2018 klokka 08:18
Jeg håper dere får mange gode stunder på hytta der etterpå :-)

Skrevet 22.10.2018 klokka 19:21
frodith: Vi kommer til å kose oss mye der oppe uten tvil.:)

Skrevet 23.10.2018 klokka 08:18


Skriv en ny kommentar
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig) Interesser og arbeid går som hånd i hanske.

Naviger i bloggen

Bloggdesign

Design og koding på denne bloggen er gjort av RRH Webdesign.