06.04.2016
Oppskrifter er bestandig greit å få når noe er godt.
Denne boken er alle oppskriftene hentet fra, og så har vi selvfølgelig gjort litt x-tra. Forberedelsene 15 minutter og koketid ca 2,5 timer.
Biff gryten heter Indonesisk Rendang
1,5 kg Oksebok
2 middels store løk
4 ts presset hvitløk
4 Dl kokosmelk
2 ts malt korriander
0,5 ts malt fennikel
2 ts malt spisskummen
0,25 ts malt nellik
4 røde chillier hakkede
1 stilk sitrongress. ( kun den hvite delen)
1 ss sitronsaft
2 ts knust palmesukker
Skjær fett og sener av kjøttet og skjær det i terninger. Her brunet vi faktisk kjøttet kjapt i en stekepanne også.
Kjør Løken og hvitløken glatt i en kjøkkenmaskin. Tilsett vann om nødvendig. Den ser nesten skummet ut ferdig. Jeg brukte en løk til på bakgrunn av at jeg hadde mere kjøtt. Ca 200 gram mere.
Kok opp kokosmelken i en stor kjele, og skru ned på varmen til middels. La det koke ned til til ca halve melkemengden. Her brukte vi også xtra kokosmelk. Rør av og til. Ikke la det bli brunt.
Tilsett koriander, fennikel,spisskummenog malt nellik og rør i et minutt. Så skal kjøttet i og når fargen er endret skal du tilsette løkblandingen, chillien, sitrongress,sitronsaft, og sukkeret. Kok på middels varme i ca to timer eller til veske mengden er redusert til det halve.
Kristin smakte på denne etter ca 45 minutter.... Ikke noe artig uttrykk der i gården nei.
Hentet frem en boks med hermetiserte tomater, 3 ss tomatpurre, 2 ss honning, to gullerøtter, buljong flytende, kanel, Dette fikk putre videre i en time, og hun smakte på det jevnt og trutt. på slutten tilsatte hun broccoli, og vi serverte ris til. Jeg tror jeg har fått med meg alt sammen.... Gryten ble knallgod uten tvil, og den fikk bein å gå på for å si det slik.
dedicat
Skrevet 06.04.2016 klokka 11:36
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig)
Skrevet 06.04.2016 klokka 13:04
facelessfashiion
Skrevet 06.04.2016 klokka 12:00
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig)
Skrevet 06.04.2016 klokka 13:04
morsmiddag
Skrevet 06.04.2016 klokka 12:35
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig)
Skrevet 06.04.2016 klokka 13:05
ladyaugust
Skrevet 06.04.2016 klokka 12:42
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig)
Skrevet 06.04.2016 klokka 13:06
ladyaugust
Skrevet 06.04.2016 klokka 14:05
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig)
Skrevet 07.04.2016 klokka 06:22
dvergpinschere i mitt hjerte
Skrevet 06.04.2016 klokka 15:32
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig)
Skrevet 07.04.2016 klokka 06:22
annebe
Så bra med tips og oppskrift..både så og hørtes veldig godt ut ...nam :)) Klem <3
Skrevet 06.04.2016 klokka 16:51
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig)
Jeg lager alt mulig, men veldig glad i Asiatiske smaker:-)
Skrevet 07.04.2016 klokka 06:24
margarites
Skrevet 06.04.2016 klokka 18:35
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig)
Skrevet 07.04.2016 klokka 06:25
frodith
Skrevet 06.04.2016 klokka 20:51
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig)
Skrevet 07.04.2016 klokka 06:25