hits
11:05
06.04.2016

Oppskrifter er bestandig greit å få når noe er godt.


Denne boken er alle oppskriftene hentet fra, og så har vi selvfølgelig gjort litt x-tra. Forberedelsene 15 minutter og koketid ca 2,5 timer.

Biff gryten heter Indonesisk Rendang
1,5 kg Oksebok

2 middels store løk

4 ts presset hvitløk

4 Dl kokosmelk

2 ts malt korriander

0,5 ts malt fennikel

2 ts malt spisskummen

0,25 ts malt nellik

4 røde chillier hakkede

1 stilk sitrongress. ( kun den hvite delen)

1 ss sitronsaft

2 ts knust palmesukker

Skjær fett og sener av kjøttet og skjær det i terninger. Her brunet vi faktisk kjøttet kjapt i en stekepanne også.

Kjør Løken og hvitløken glatt i en kjøkkenmaskin. Tilsett vann om nødvendig. Den ser nesten skummet ut ferdig. Jeg brukte en løk til på bakgrunn av at jeg hadde mere kjøtt. Ca 200 gram mere.

Kok opp kokosmelken i en stor kjele, og skru ned på varmen til middels. La det koke ned til til ca halve melkemengden. Her brukte vi også xtra kokosmelk. Rør av og til. Ikke la det bli brunt.

Tilsett koriander, fennikel,spisskummenog malt nellik og rør i et minutt. Så skal kjøttet i og når fargen er endret skal du tilsette løkblandingen, chillien, sitrongress,sitronsaft, og sukkeret. Kok på middels varme i ca to timer eller til veske mengden er redusert til det halve.

Kristin smakte på denne etter ca 45 minutter.... Ikke noe artig uttrykk der i gården nei.

Hentet frem en boks med hermetiserte tomater, 3 ss tomatpurre, 2 ss honning, to gullerøtter, buljong flytende, kanel,  Dette fikk putre videre i en time, og hun smakte på det jevnt og trutt. på slutten tilsatte hun broccoli, og vi serverte ris til. Jeg tror jeg har fått med meg alt sammen.... Gryten ble knallgod uten tvil, og den fikk bein å gå på for å si det slik.

Processed with MOLDIV

 

 

Skrevet 06.04.2016 klokka 11:05. Ligger i kategorien Blogg. 18 kommentarer



18 kommentarer

Så fargerikt og herlig det så ut.. er alt for lite flink til å eksperimentere med mat.. det var en gang.. :)

Skrevet 06.04.2016 klokka 11:36
dedicat: Mat er en viktig del av det å kose seg. Jeg elsker å lage mat fra bunnen. Vite hva som er hvor.. Finne frem til ting mange liker, og rett og slett nyte det etterpå... Nam nam..

Skrevet 06.04.2016 klokka 13:04
Nam :)

Skrevet 06.04.2016 klokka 12:00
facelessfashiion: Helt enig nam..,

Skrevet 06.04.2016 klokka 13:04
Elsker asiatisk mat :-)))))

Skrevet 06.04.2016 klokka 12:35
morsmiddag: Ja de er flinke til å sette sammen mye godt. Kanel er liksom ikke noe en bruker hver dag, men er så bra for kroppen..:)

Skrevet 06.04.2016 klokka 13:05
Å tusen takk for oppskrift den skal jeg lagre godt :D gooodklæmme <3 Ser så utrolig digg ut den maten :D

Skrevet 06.04.2016 klokka 12:42
ladyaugust: Anbefaler deg å prøve denne.. Den smaker veldig godt. Liker du sterk mat tåler den enda mere chillie...)

Skrevet 06.04.2016 klokka 13:06
Spennende jeg lagra alt så har jeg tilleggsting som skal oppi også siden den ble enda bedre :D Lurt :D <3

Skrevet 06.04.2016 klokka 14:05
ladyaugust: Kan ikke sammenligne en og to her... To vidt forskjellige smaker.:-) kjøttet ble enda bedre dag to:-) som vanlig...

Skrevet 07.04.2016 klokka 06:22

dvergpinschere i mitt hjerte

Flotte tips og oppskrifter! TAkk!

Skrevet 06.04.2016 klokka 15:32
dvergpinschere i mitt hjerte: Bare hyggelig:-)

Skrevet 07.04.2016 klokka 06:22
Sjelden jeg lager Asiatisk..men det er fordi jeg lager "det vi pleier"..hehe..

Så bra med tips og oppskrift..både så og hørtes veldig godt ut ...nam :)) Klem <3

Skrevet 06.04.2016 klokka 16:51
annebe: Smakte virkelig godt. Bestandig kjekt med nye tips..
Jeg lager alt mulig, men veldig glad i Asiatiske smaker:-)

Skrevet 07.04.2016 klokka 06:24
Dette ser godt ut, så tror jeg skal lagre den oppskriften. Liker å prøve litt ny mat, og da er det jo kjekt å prøve noe som blir anbefalt :-)

Skrevet 06.04.2016 klokka 18:35
margarites: Ja gøy med andre smaker. Den ser ganske tørr ut... I kokeboken. Det ble den ikke...:-)

Skrevet 07.04.2016 klokka 06:25
Åå, deilig mat :-) Annerledes :-)

Skrevet 06.04.2016 klokka 20:51
frodith: Ja det kan en trygt si:/) godt også.

Skrevet 07.04.2016 klokka 06:25


Skriv en ny kommentar




Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig) Interesser og arbeid går som hånd i hanske.

Naviger i bloggen

Bloggdesign

Design og koding på denne bloggen er gjort av RRH Webdesign.