hits
11:05
06.04.2016

Oppskrifter er bestandig greit f nr noe er godt.


Denne boken er alle oppskriftene hentet fra, og s har vi selvflgelig gjort litt x-tra. Forberedelsene 15 minutter og koketid ca 2,5 timer.

Biff gryten heter Indonesisk Rendang
1,5 kg Oksebok

2 middels store lk

4 ts presset hvitlk

4 Dl kokosmelk

2 ts malt korriander

0,5 ts malt fennikel

2 ts malt spisskummen

0,25 ts malt nellik

4 rde chillier hakkede

1 stilk sitrongress. ( kun den hvite delen)

1 ss sitronsaft

2 ts knust palmesukker

Skjr fett og sener av kjttet og skjr det i terninger. Her brunet vi faktisk kjttet kjapt i en stekepanne ogs.

Kjr Lken og hvitlken glatt i en kjkkenmaskin. Tilsett vann om ndvendig. Den ser nesten skummet ut ferdig. Jeg brukte en lk til p bakgrunn av at jeg hadde mere kjtt. Ca 200 gram mere.

Kok opp kokosmelken i en stor kjele, og skru ned p varmen til middels. La det koke ned til til ca halve melkemengden. Her brukte vi ogs xtra kokosmelk. Rr av og til. Ikke la det bli brunt.

Tilsett koriander, fennikel,spisskummenog malt nellik og rr i et minutt. S skal kjttet i og nr fargen er endret skal du tilsette lkblandingen, chillien, sitrongress,sitronsaft, og sukkeret. Kok p middels varme i ca to timer eller til veske mengden er redusert til det halve.

Kristin smakte p denne etter ca 45 minutter.... Ikke noe artig uttrykk der i grden nei.

Hentet frem en boks med hermetiserte tomater, 3 ss tomatpurre, 2 ss honning, to gullertter, buljong flytende, kanel,  Dette fikk putre videre i en time, og hun smakte p det jevnt og trutt. p slutten tilsatte hun broccoli, og vi serverte ris til. Jeg tror jeg har ftt med meg alt sammen.... Gryten ble knallgod uten tvil, og den fikk bein g p for si det slik.

Processed with MOLDIV

 

 

Skrevet 06.04.2016 klokka 11:05. Ligger i kategorien Blogg. 18 kommentarer



18 kommentarer

S fargerikt og herlig det s ut.. er alt for lite flink til eksperimentere med mat.. det var en gang.. :)

Skrevet 06.04.2016 klokka 11:36
dedicat: Mat er en viktig del av det kose seg. Jeg elsker lage mat fra bunnen. Vite hva som er hvor.. Finne frem til ting mange liker, og rett og slett nyte det etterp... Nam nam..

Skrevet 06.04.2016 klokka 13:04
Nam :)

Skrevet 06.04.2016 klokka 12:00
facelessfashiion: Helt enig nam..,

Skrevet 06.04.2016 klokka 13:04
Elsker asiatisk mat :-)))))

Skrevet 06.04.2016 klokka 12:35
morsmiddag: Ja de er flinke til sette sammen mye godt. Kanel er liksom ikke noe en bruker hver dag, men er s bra for kroppen..:)

Skrevet 06.04.2016 klokka 13:05
tusen takk for oppskrift den skal jeg lagre godt :D gooodklmme <3 Ser s utrolig digg ut den maten :D

Skrevet 06.04.2016 klokka 12:42
ladyaugust: Anbefaler deg prve denne.. Den smaker veldig godt. Liker du sterk mat tler den enda mere chillie...)

Skrevet 06.04.2016 klokka 13:06
Spennende jeg lagra alt s har jeg tilleggsting som skal oppi ogs siden den ble enda bedre :D Lurt :D <3

Skrevet 06.04.2016 klokka 14:05
ladyaugust: Kan ikke sammenligne en og to her... To vidt forskjellige smaker.:-) kjttet ble enda bedre dag to:-) som vanlig...

Skrevet 07.04.2016 klokka 06:22

dvergpinschere i mitt hjerte

Flotte tips og oppskrifter! TAkk!

Skrevet 06.04.2016 klokka 15:32
dvergpinschere i mitt hjerte: Bare hyggelig:-)

Skrevet 07.04.2016 klokka 06:22
Sjelden jeg lager Asiatisk..men det er fordi jeg lager "det vi pleier"..hehe..

S bra med tips og oppskrift..bde s og hrtes veldig godt ut ...nam :)) Klem <3

Skrevet 06.04.2016 klokka 16:51
annebe: Smakte virkelig godt. Bestandig kjekt med nye tips..
Jeg lager alt mulig, men veldig glad i Asiatiske smaker:-)

Skrevet 07.04.2016 klokka 06:24
Dette ser godt ut, s tror jeg skal lagre den oppskriften. Liker prve litt ny mat, og da er det jo kjekt prve noe som blir anbefalt :-)

Skrevet 06.04.2016 klokka 18:35
margarites: Ja gy med andre smaker. Den ser ganske trr ut... I kokeboken. Det ble den ikke...:-)

Skrevet 07.04.2016 klokka 06:25
, deilig mat :-) Annerledes :-)

Skrevet 06.04.2016 klokka 20:51
frodith: Ja det kan en trygt si:/) godt ogs.

Skrevet 07.04.2016 klokka 06:25


Skriv en ny kommentar




Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig) Interesser og arbeid gr som hnd i hanske.

Naviger i bloggen

Bloggdesign

Design og koding p denne bloggen er gjort av RRH Webdesign.