hits
06:45
08.03.2016


 Dag 2 Favoritt middagen i dag...


Tom Ka Gai suppe er favoritten uten tvil. Elsker supper, og jeg elsker sammensetningen av denne. Bde sterkt og godt. Lager den s ofte jeg har muligheten, eller spiser p Zupperiet...

Oppskriften kommer her:

Hvor mange en skal lage til er jo litt vesentlig s tenk over det fr man tar alt sammen her.

Lime- sitrongress- ingefr frisk-hvitlk- chilllie- nudler galangar- kafirlime blader- koriander

Kylling- gullerot -champingjong- paprika-lk-scuash-kokosmelk-Fiskesaus asiatisk kylling buljong.

Fremgangsmten min.

For litt ekstra smak p kyllingen bruner jeg den i litt melange fr jeg hiver den i lag med kokosmelken. Deretter har jeg i kokosmelken. Jeg bruker to bokser av denne, og tilsvarende med buljong i. Dette koker jeg opp p svak varme. Har i sitron stenger som jeg deler i to, og knuser med en morter. Dette for at smaken skal slippe ut. S tilsetter jeg tre kafir blader hele, ingefr ca 100 gram. Deler i 2-3 biter og legger i. Hvitlk bruker jeg i alle fall en halv en av og finhakker den. Lk deler jeg i passe store biter. Jeg bruker to hele lk, og 6 stk gullertter som jeg deler i avlange biter. Ikke for store. Dette fr koke i ca 15 minutter p svak varme. Paprika i passe biter. S har jeg i fiskesausen. 2-4 ss Limesaft. Bruker i alle fall en halv en. Beholder noen avskjrte til pynt. Deretter koriander i. Det bruker jeg en del av. Veldig glad i det. En pakke p 500 gram gr i alle fall 250 av. Chillie 4-6 sm sterke. Dette er smak og behag. Litt pepper, og til slutt litt sopp i. Jeg bruker ca 4-6 stk av denne. Deler den i passe biter. Scuash deler jeg i avlange biter og de kommer i sammen med soppen. Ca 5 minutter til med koking s er dette klart. Alt i alt gr det ca 30 minutter p denne retten.... Som dere ser bruker jeg ikke salt. Salt er det bde i melangen og i fiske sausen. S det er mere enn nok for min del.


 

 


 

Skrevet 08.03.2016 klokka 06:45. Ligger i kategorien Blogg. 14 kommentarer



14 kommentarer

Er det kinesisk restaurant du fr denne p? :-)

Skrevet 08.03.2016 klokka 06:49
frodith: Zupperiet serverer denne retten. Ikke kinesisk men Tai vil jeg si. De har litt forskjellig by p.:-)

Skrevet 08.03.2016 klokka 07:38
Godmorgon! Ville bara titta in och nska dig en underbar dag! :)

Skrevet 08.03.2016 klokka 07:59
Susanna: Tusen takk for det, og hper du fr en nydelig dag du ogs. Her skinner solen, og det gjr jo at en blir glad.:)

Skrevet 08.03.2016 klokka 08:09

dvergpinschere i mitt hjerte

Jeg elsket supper fr jeg ogs..da jeg var tynn og ikke trengte s mye mat! hihih..n trenger jeg mer for bli mett..og mannen min liker ikke suppe! mener det ikke er middag! hihi. Men det er jo s godt!

Skrevet 08.03.2016 klokka 08:24
dvergpinschere i mitt hjerte: Det er som hre gubben min. Han er ikke glad i supper. Det er mye mat i supper, og jeg har ingen problem med bli mett av de.. Jeg lager de med mye mat for si det slik.:)

Skrevet 08.03.2016 klokka 08:26
Jeg er ogs veldig glad i supper :) Spiste det hver dag til lunsj de ukene madammen l p sykehuset :) Jeg er jo ikke med p denne utfordringen.. men en fin mte dele erfaringer og matretter. :) Kos deg :)

Skrevet 08.03.2016 klokka 09:14
dedicat: Ja masse godt velge i. Jeg er et suppe monster ganske enkelt..
Kjekt f litt inspirasjon fra andre ogs.:)

Skrevet 08.03.2016 klokka 12:47
det s jo supergodt ut, har du oppskrift?

Skrevet 08.03.2016 klokka 10:20
Mariann Sther Tokle: Hei du,
Ja den er super god. Selvflgelig kan jeg legge ut oppskriften...

Skrevet 08.03.2016 klokka 12:47
elsker supper.........blomkl asparges potet og lksuppe.......masse godt!!

Skrevet 08.03.2016 klokka 13:53
cuskima: Ja helt rett masse nydelige supper der ute..)

Skrevet 08.03.2016 klokka 14:13
<3 da lper eg :D

Skrevet 08.03.2016 klokka 14:19
Der var oppskriften ja :) N har jeg sikret meg den. Jeg har ikke ftt lest mye blogger i det siste s n er jeg p leting etter bilde av kjolen din :)

Skrevet 31.03.2016 klokka 12:17


Skriv en ny kommentar




Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig) Interesser og arbeid gr som hnd i hanske.

Naviger i bloggen

Bloggdesign

Design og koding p denne bloggen er gjort av RRH Webdesign.