hits
06:41
21.10.2015

Når man planlegger en boenhet så er det viktig å tenke seg om flere ganger og da spesielt med tanke på behovene.. De som har levd en stund og jobbet med slikt sier at man skal bygge tre ganger før man er i mål... Nå ja tenker jeg. Å bygge tre ganger.. hvem i alle dager gjør det? Prosessen er liksom ikke kjapt gjort heller da.

Man kan bli litt flirfull, men samtidig er det jo ramme alvor med dette. Jeg har tatt utgangspunkt i hva jeg selv har gjort, og hvorfor. Den prosessen begynte for 16 år siden da jeg fant en annonse i Ba hvor det sto så enkelt tomt til salgs. Fra jeg så den annonsen til jeg faktisk var der ute gikk det ikke mere enn 15 minutter.. Nå skal rett være rett. Vi hadde sett på flere tomter der ute som lå med salgs skilt på, men det stemte ikke i forhold til sol, og til utsikt.


Ikke mye å se til når man ser det slik, og utviklingen har jo vært helt enorm i dette området.


Husene kom opp etter hvert de, og på de årene jeg har bodd her ute så har det kommet mange nye hus, og flere blir det nok også.


Jeg har tre barn som har gått, og går på Alvøen skole. Det er den største barneskolen i Bergen. Mange elever der oppe, og skolen har gått igjennom flere påbygnings perioder, og som skoler flest er denne sliten og lite godt ivaretatt.  Litt av grunnen til at vi valgte denne tomten var enkelheten for barna. De kunne gå opp på fem minutter. De ville bo i nærheten av klassekameratene sine, og ha en fordel der.


Godt bebygget til nå, og selvfølgelig skal det nå komme endringer. Det handler om broen over til Sotra, og hvordan det skal gjøres. Vi får bare vente å se tenker jeg. Jeg merker ikke noe til den som er pr i dag, men jeg er mere engstelig på vegne av skolen og trafikken som blir å gå der i hele bygge perioden.


Dette er det siste som ble gjort her, og det har fungert virkelig bra. Av og på kjøring, og en fin avlastning på resten. God oversikt.

Så å planlegge å bygge, deretter selve prosessen, for til slutt å lage hage.... Det er en evigvarende jobb om man har litt ekstra interesse for feltet. Bergen Vest er en flott plass å bo. Vi har godt med sol, skolen er nær. Barnehage, butikker, og legekontor. Vi mangler ingenting her, og jeg setter virkelig pris på denne delen av Bergen.

Prosessen kan være lang, og det er en fornuftig ting å ha med seg mennesker som kjenner hele prosessen. Til dels på bakgrunn av kostnader, og hvordan få mest mulig ut av tomt, hus/hytte, og ikke minst at man tenker igjennom praktiske løsninger. Mye er flott, men elendig å vedlikeholde. Ta gjerder..... kriker og kroker som tar times vis å veise opp... Høye vegger uten noen gode praktiske løsninger for hvordan få de malt opp om noen år.

 

 

Skrevet 21.10.2015 klokka 06:41. Ligger i kategorien Exteriør. 10 kommentarer10 kommentarer

Nei det er ikke alt som er like lett å forutsi, verken å utvikle bysentra eller boligfelt, eller eget hus og tomt for den del. Det er mye som forandres i løpet av et liv. :)

Skrevet 21.10.2015 klokka 06:52
Helt klart mye å tenke gjennom, og så bra at du trives og har alt du trenger der. Og en ting er hvordan området ser ut når du kjøper, men det kan endre seg mye etter få år. Her har de bygget ut veldig mye etter at vi kjøpte. Ha en fin dag :-)

Skrevet 21.10.2015 klokka 07:00
dedicat: forandring fryder sier vi.
Alt blir bedre...... Nå ja.
Jeg koser meg i området og hadde en plan. Vi får bare se:)
Endringer kan være på godt og vondt. Dette blir vell bra til slutt:)

Skrevet 21.10.2015 klokka 07:29
margarites: Ja det skjer mye fort. Dette var et område som skulle bygges ut.
Liker det. Mange barn og mye aktivitet.
Er vell det verste når en ser på hvordan andre planlegger logistikken..... Noen hadde hatt behov for hjelp:)

Skrevet 21.10.2015 klokka 07:32
Hei!

Det bygges mye i min kommune for tiden.

Jeg har en bekjent som ble alene og kjøpte en del av et rekkehus. En ende. Ikke så langt fra en rundkjøring. Det er jo greit det, og utsikt var det litt av også. Plutselig så begynner de grave rett foran rekkehuset. En stor firkant kom til syne og når jeg lurte på hva det skulle bli der, så fikk jeg fortalt leiligheter........ min bekjent orker ikke snakke om det en gang. Utsikten hennes blir mest sannsynlig rett inn i et vindu hos naboen. Eller rett i taket... Utsikten forsvinner. Vet du hva..... da hadde jeg blitt ganske irritert. Det er mulig hun visste der skulle bygges foran.... men ikke så nært. :-)

Ønsker deg en god dag!!!

Skrevet 21.10.2015 klokka 08:25
Ja du har helt rett, så mye som kan forandres og bli annerledes enn når man selv valgte å bosette seg der. Ser veldig fint ut da. Vi er så heldig å ha drikkevann til nabo, noe som hindrer utbygging. Det er jeg glad for :) Ha en strålende dag i regnværet :)

Skrevet 21.10.2015 klokka 08:34
etdiktomdagen: Hei.
Dessverre er det mange som har opplevd akkurat dette.
Jeg mistet sjøutsikten min på bakgrunn av en garasje som var planlagt, men ble ikke opplyst om den.
Forringet verdi er det, og jeg må si at jeg ble ikke særlig glad for den. En av mine naboer fikk plutselig en garasje vegg til utsikt fordi naboen satte den opp foran stue vinduet.
Så at det er mye tull ute og går. Det er det ingen tvil om.
Vi som byggherrer må faktisk sette oss ned og lese på reguleringsplanen som er for området, og hvilke planer kommunen har om vi ikke ønsker store endringer.
Jeg har tross alt vært heldig med min tomt, men jeg ser utfordringene. Valgte å senke i forhold til hva kommunen ville, og er glad for det. Om ikke hadde jeg ruvet som kongen på haugen, og ødelagt både for andre og meg selv.
jeg tror vi må bli flinkere til å ta, og til å vise hensyn.:)
Håper du får en fin dag du også.:)

Skrevet 21.10.2015 klokka 10:28
Min matgale verden: Ja det regner, og det blåser kraftig i dag, og verre skal det bli.
Ingen drikke vann som hindrer noe her, men Alvøskogen har egentlig vært ganske så fredet. De har sluppet litt og litt. Fått endret på fredet hus osv... Ikke sikker på hvem som er i lomma på hvem egentlig lengre.:)
Kos deg du med::)

Skrevet 21.10.2015 klokka 10:30
Viktig å tenke gjennom ja, hvor man bygger. Rart å se f eks mitt barndomshjem, hvor mye rundt der som er forandret, på godt og vondt :-)

Skrevet 21.10.2015 klokka 18:59
frodith: Vil tro det er store endringer ja. Ganske vanlig. Rart å komme tilbake etter noen år. Noe annet å se det skje:)

Skrevet 21.10.2015 klokka 19:28


Skriv en ny kommentar
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig) Interesser og arbeid går som hånd i hanske.

Naviger i bloggen

Bloggdesign

Design og koding på denne bloggen er gjort av RRH Webdesign.