hits
06:22
19.09.2015

En liten oppdatering på den gangs innlegg.

Når det kommer til Interiør er jeg ganske håpløs egentlig. Jeg er veldig glad i alt for mange stiler, og det er ikke bestandig det slår like heldig ut. Tidligere var jeg mye mere impulsiv enn hva jeg er i dag. Kommer nok av at nå tenker jeg en ekstra gang før jeg handler i forhold til tidligere. En av hovedgrunnene til at jeg tar en tenke pause er rett og slett behovet for å kaste ting. Når jeg går lei er det enten å gi det bort eller kjøre det til fyllingen. Vet ikke hvor mange ganger det egentlig har vært unødvendig, men slik er det nok for mange vil jeg tro. Jeg har mine gamle spisestuebord i ganske mange hjem, og for ikke å snakke om sofaer.

Alt fra de mørke bordene og helt frem til hvit høyglans. Skinn salonger, alcantara, og stoffer.

 

Jeg har jo jobbet med salg av møbler tidligere, og det resulterte i utrolig mange utskiftninger. Den gang var det ikke så merkbart som det er når man ikke jobber innenfor den type bedrift. I dag passer jeg på når det er salg, og som sagt venter litt ekstra før jeg bestemmer meg. Det har vært smart mang en gang.

Farge valgene har gått i mange av de samme tonene nesten hele livet. Er veldig glad i rene og klare farger. Hvit er jo ikke en farge egentlig, men den er mye brukt hos meg. Grå toner, lilla, og brune. De har liksom fulgt med på alle lassene mine. Kommer bestandig nye toner enten i tapeter eller tekstiler som gjør at fargene vises enda bedre.

Jeg hadde mange gardiner i de tidligere år, og jeg har sydd de aller fleste selv. Så mange timer bak symaskinen har det blitt. Moro å gjøre slikt, og brukte mange timer samens med mamma der.  I løpet av de fem siste har jeg knapt hatt noe i vinduene på stuen. Sydde meg noe liftgardiner til karnappene i stuen av et tøft silke stoff jeg fant i en kurv en dag. Selvfølgelig i en grå/lilla tone. Greit å kunne slike ting selv da ikke målene i butikkene alltid stemmer med målene man har på sine egne vinduer. Har nå kommet frem til at jeg ønsker det lysere igjen, og ser på nytt etter et stoff som kan passe inn.

Jeg liker åpne og lyse rom nå i forhold til før. Minst mulig dører og mest mulig farge flyt i alle rommene. Det gjør at helheten blir mye mere avslappende i alle fall for meg. Det skal også være hensiktsmessig i mange år fram i tid, ikke bare det som er in her og nå. Tenker med gru på det gamle kjøkkenet mitt, hvor lite praktisk det egentlig var.

Jeg som er såpass mye inne på kjøkkenet, enten for å lage enkle middager til familien, eller for selskaper. Det å være avstengt eller alle inn på et trangt rom, det var ikke den kjekkeste tiden nei. Kjøkkenbordet, eller spisebordet har bestandig vært mye brukt i min familie. Sofaen er liksom ikke den som kaller på oss.. Rart det der, har det i alle fall med i min koffert fra da jeg bodde hjemmer, og ifølge min mamma hadde de det på samme måte. Det blir veldig intimt og koselig rundt et bord, og er stolene gode å sitte i er jo i alle fall kvelden reddet.

Når det kommer til pyntegjenstander har jeg bestandig vært glad i glass, krystall og stål detaljer. Hadde en periode med messing for lenge siden, men det eneste som er igjen av messing nå er nok fuglene jeg har stående ved dammen min ute. Liker spesielt godt Georg Jensen og Alessi sine stål design. Menu og Stelton har også mye stilig. Jeg har egentlig en lett blanding av disse her hjemme, og er glade i de tingene. Synes at de komplimenterer vårt hjem på en fin måte.Ellers så er jeg veldig glad i tapeter. Det er utrolig kjekt å bla i de nye katalog bøkene som kommer ut. Liker at de er har noe mønster som man kan bruke i lag enten det er i samme serie eller man  kan blande. Jeg har lagt opp noen meter med tapet siden jeg startet med det som 22 åring. Husker følelsen da den første stripen kom dalene ned igjen. Rart å tenke på, det var den ene som kom ned, og etter det har de hengt helt til jeg har skrapet de av igjen.

Jeg har brukt tapeter på alle huset rom, de gir en fin ramme til enkle vegger, og en flott avslutning. Har noen rom som skal taes før jeg er helt ferdig her i huset. Det som nå gjenstår er inngangspartiet, trappen og gangen nede. Så det blir da litt flere ruller før jeg må lete etter andre hus å tapetsere i.

Jeg har tapetsert mange meter siden jeg skrev dette innlegget for tre år siden. Jeg har byttet på stuen, i gangen oppe, og nede. Har tapetsert rommene til ungene, og sist men ikke minst jeg holder på med kontoret i dag.

 

Skrevet 19.09.2015 klokka 06:22. Ligger i kategorien Interiør. Ingen kommentarerIngen kommentarerSkriv en ny kommentar
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig) Interesser og arbeid går som hånd i hanske.

Naviger i bloggen

Bloggdesign

Design og koding på denne bloggen er gjort av RRH Webdesign.