hits
06:36
05.08.2015Jeg har lest litt og studert min hage og en del andres.. I August virker det som om alt står i brann. Det skjer mye, og det er virkelig en fryd for øyet i de fleste hager. Mange dufter, og store klokker på alt sammen. Det er liv i hagene, og det viser godt om man har stelt de eller ikke. Jeg må si at jeg er veldig fornøyd i år selv, og har faktisk tenkt å prøve noen av rådene som er der ute for å gjøre det rett.

Når det kommer til beskjæring har jeg aldri vært flink til å gjøre dette i de rette månedene, men allikevel har mine trær klart seg fint. Når jeg ser hva de skriver om en del så tenker jeg jo mitt da. Ta Japansk kirsebærtre.. Det er et tre som de sier blør og dermed er det viktig å tenke på når en tar dette.

Japansk kirsebærtre tilhører den gruppen av trær og busker hvor sevjen stiger tidlig om vinteren. Det skal derfor ikke beskjæres om våren, da kan det blø.
Beste tidspunktet for å beskjære japansk kirsebærtre er i juni. Når du skal beskjære så kan du fjerne alle sidegrener som er for lange og trimm eller klipp ned større grener. Vær sikker på at du har bra, skarpe verktøy, som beskjæringssaks eller beskjæringssag, slik at såret blir så fint som mulig.
Mer omfattende beskjæring kan du gjøre i oktober-november. Her bruker jeg faktisk å gjøre det i September. Da tar jeg både plommetreet, og det Japanske kirsebærtreet mitt skikkelig. Det kommer flotte nye skudd hvert år, og det er mange kilo plommer hvert år også.


Jeg elsker disse rosa flotte blomstene, og dessverre blomstrer det veldig kort. man må skynde seg og nyte synet rett og slett.

Jeg har en del rosebusker som skal skjæres og en god del Rododendroner også. Alle har vokst enormt mye, og nå må de litt ned. Hagen blir bare finerer og finere med årene, og jeg synes det er kjekt med størrelser på alt sammen. Har mye jobb fremover med alt som skal minimeres en del....

 

Skrevet 05.08.2015 klokka 06:36. Ligger i kategorien Exteriør. 8 kommentarer8 kommentarer

Flott og nyttig :) Vi plantet jo våre første frukt trær nå i sommer.. så jeg er spent på hvordan de takler vinteren som kommer :) Men er jo moro å prøve da :)

Skrevet 05.08.2015 klokka 07:09
dedicat: Hei. Man må jo prøve når det kommer til frukt trær. Jeg ville prøvd å dekke marken rundt roten litt godt til. I tillegg vile jeg prøvd å skjerme de litt. Om det er noen måte å gjøre det på. Som sagt. Viktigste er røttene..)

Skrevet 05.08.2015 klokka 07:12
Hvis man må skynde seg å nyte synet er det jammen bra med kamera også :-) Deilig med hage sikkert :-) Ha en flott dag Vanja <3

Skrevet 05.08.2015 klokka 08:14
frodith: Kos deg i dag du også. ja takk og lov for at det finnes camera.. Hjelpe meg hvor trist om ikke.:)

Skrevet 05.08.2015 klokka 08:22
Nydelige bilder av blomstrene trær :) Jeg holder jo ikke på så mye i hagen ..bare litt :)

Men vi har epler ,pærer og rips..ripsen er ganske nyplantet og så litt stusselig ut i år..men noen bær var det...får håpe den kommer seg neste år :)) Kos deg med hagearbeidet og alt det andre du har å gjøre..og det er vel litt ..hehe...:))

Skrevet 05.08.2015 klokka 10:13
annebe: Hei. Ja de blomstrer fint disse trærne våre.
Ripsbusken min har blitt veldig stor, og de smaker godt. Koser meg med alt sammen jeg. Bare litt vet du:)

Skrevet 05.08.2015 klokka 10:31
Kjempeflott og nydelige bilder. Skulle ønske jeg hadde litt av hage energien din. Jeg liker å ha flott hage med blomster og pynt, men har dessverre ikke interesse nok til å jobbe i hagen. Nå vokser det vilt med ugress her. Så er nødt å gjøre noe snart. Gjøre hagen om til enkel vedlikehold :-)

Skrevet 05.08.2015 klokka 13:03
Lisbeth Pedersen: Ja hage tar tid så man må tenke på hva en vil og ikke.
jeg kan ikke ha ugress rundt meg.. Det blir rot liksom.
Samtidig er det en hobby som jeg virkelig setter pris på?) Gøy er det i alle fall.:)

Skrevet 05.08.2015 klokka 17:11


Skriv en ny kommentar
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig) Interesser og arbeid går som hånd i hanske.

Naviger i bloggen

Bloggdesign

Design og koding på denne bloggen er gjort av RRH Webdesign.