hits
06:07
28.07.2015

Hvordan tingene ble slik de ble.

Det gikk fem år før vi begynte å virkelig tenke på høyre siden av huset. Han ønsket seg garage, og jeg ville absolutt ikke ha et spiss tak opp uten mål og mening. Ble en del runder før vi endte opp med at vi kunne lage alt over til veranda, og garage under. Det ble 90 kvadrat oppe da vi ble ferdig med å støpe oppe. Garagen hadde fint kunne holdt to biler, men til nå er det verksted der inne. Han liker å lage ting, heldigvis og nå får jeg laget carport i løpet av høsten.( Ingen som sa hvilken høst vell) En vinn vinn situasjon synes jeg.


Under denne verandadøren var det rett ned, og hvor mange kvelder satt ikke vi på utsiden og brente bål opp etter fjellknusen her. Snakker om tålmodighet av de få. Det var nemelig for nært husveggen til at vi kunne leie inn en som sprengte den gange. Vi hadde ikke råd. Forsikringen var svindyr, og så kom jobben i tillegg. Enden på visa Jeg brente bål hver kveld og tømte vann på slik at fjellet sprakk. Mang koselige kvelder her.., og steinen brukte jeg bak alt av murer og inn under der vi trengte stein. Nå hadde jeg jo plutselig kommet dit hen at hage var kjekt.


Her har vi fått bygget terassen i ett forann hele huset, og fått dette sammens. Jeg gikk gravid med Nic under hele denne prosessen, og det ble kjørt vekk 5 lastebillass med stein da de sprengte ut for dette. Ikke billig, og vi trengte ikke den dyreste forsikringen på bakgrunn av at mye stein var fjernet.


Vi fikk opp gjerdet ned mot naboen, vi utvidet plenen da det viste seg at han var inne på vår tomt med nesten to meter hele veien. Han bestilte en måler fordi han mente vi hadde tatt av han. Jeg smilte jo bare da han var ferdig med oppmålingen, og kunne si at beklager det er du som har gjort feil her, og ikke vi. Vi har utvidet, men samtidig har vi beholdt en halv meter der nedenfor gjerdet slik at vi skal kunne vedlikeholde det fra nedsiden også.


Vi kjøpte oss et partytelt, og dette er vell det siste vi kjøpte på Bohus. Laget en platting slik at vi kunne feste det, og legge på et teppe. Masse planter i potter, og en kjempe fin plass var skapt på denen siden også.


En utrolig koselig gruppe, og her har vi hatt mye kjekt. God mat og venner på besøk...

I løpet av alle de årene jeg tenkte var resultatet langt ifra det som er blitt nå. Da gulvet var støpt tenkte jeg enkelt at nå kunne jeg bare male det i en grå tone så ville jeg jo bli fornøyd. Det holdt selvfølgelig ikke.Satte opp det første party teltet( kjøpt på Living) det sto i to år og det var plass til et bord og seks stoler. Følte jo at det kunne bli litt trangt og etter to år var det rustet i stykker. Ikke noe kjekt. Vi gikk ut på Bohus neste gang og kjøpte Tre x Tre meter med myggnetting og greier. Var kjempe fornøyd. Bedre plass og nå skulle det være nok. Den gang ei, er glad i selskaper med god mat og mange gjester. Ble ikke god nok plass så vi ble delt opp under sammenkomstene. To år holdt dette og før der var godt rustet.

Så fant vi ut at nå kunne vi se oss litt om. Vi endte opp på Plantasjen med det største de hadde der fire x fire meter. Utført i trevirke så nå skulle de i alle fall ikke ruste bort. Kjøpte vegger og følte at nå var det plass nok. Hadde laget en platting som det sto på og regnet kunne bare komme.

 

Skrevet 28.07.2015 klokka 06:07. Ligger i kategorien Exteriør. 6 kommentarer6 kommentarer

Veldig greit med et sånt paryt-telt også, så man kan få vært ute mest mulig, når det er dårlig vær også. Så greit at dere hadde litt ekstra å gå på da, når naboen ikke trodde det... ;-)

Skrevet 28.07.2015 klokka 09:50
Så koselig det ble da. Deilig å ha sånn uteplass som man kan bruke i regnvær og, nesten et must for oss i Bergen det :)

Skrevet 28.07.2015 klokka 10:17
Du allmektige som dere har holdt på :) Men må være så utrolig mer spennende enn en skinnflat tomt.. selv om det sikkert blir både dyrt og krevende. Men jeg skjønner det har vært både diskusjoner og en del att og frem før dere kom dit dere er nå..eller.. ehhh.. var dit du kom med dette innlegget. Og jeg har partytelt på terrassen.. men kaller det Paviljongen :P høres så fint ut.. leeer.. takk for jeg får bli med i en spennende prosess :)

Skrevet 28.07.2015 klokka 15:26
frodith: Hei du. Ja partytelt er veldig greit å ha og vi nøt det mange mange kvelder.
Stakkars naboen trodde han skulle få større hage, men den ble mindre:)

Skrevet 28.07.2015 klokka 16:49
Min matgale verden: I Bergen må vi ha tak muligheter ute,... Slik er det bare:) koser oss i solen idag om ikke annet:)

Skrevet 28.07.2015 klokka 16:50
dedicat: Hei du:) paviljongen er et flott ord og det er jo greit det da...
Ja du har helt rett. Prosessen til den gangen ja og så kommer resten.
Prosessen har både kostet tid og penger men har vært en langtekkelig læringsrik opplevelse. Masse gøye dager her:)
Bare kjekt at du vil følge meg:)

Skrevet 28.07.2015 klokka 17:02


Skriv en ny kommentar
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig) Interesser og arbeid går som hånd i hanske.

Naviger i bloggen

Bloggdesign

Design og koding på denne bloggen er gjort av RRH Webdesign.