hits
06:54
15.07.2015

Når soverommet skal innredes er det mange hensynn må må ta med i betraktningen. Her hjemme er det ikke spesielt store soverom med tanke på byggestilen vi har. At dette har blitt endret i årenes løp det vet vi, men når jeg ser på hustegninger er det mange vegger jeg har lyst til å flytte på, eller rett og slett rive.

Et barn trenger plass til seng, leker, gjerne en kommode eller skap. Kanskje en leksepult. Alderen kommer jo inn her, og når vi lager til rommene er det jo fordi at de skal ha en egen hule, en plass som er deres alene og at de selv kan bestemme litt. Hvorfor er det da vanlig med soverom på seks kvadrat? Det gir ikke mye tumleplass for ungene uansett alder. Personlig mener jeg at et soverom bør være på minst 15 kvadrat for at de skal ha litt plass. Vet at dette ikke lar seg gjøre i alle hus, men hvis vi fikk velge på øverste hylle for en dag er jeg ganske sikker på at mange hadde økt størrelsen på akkurat soverommene.

Selvfølgelig høres kanskje 15 kvadrat mye ut, men når vi tenker over hvor mye som skal inn på det rommet. Når vi ser hva ungene vil ha med seg. Da er ikke det mye. Hvor ofte er ikke hus laget til med enorme haller, stuer , og annet. Mye dødplass i ganger.  Jeg tror vi hadde hatt gordt av å tenke litt anderledes.

Jeg har skrevet om soverommene her i huset før, og er ganske heldig slik. Ingen av soverommene er små, det minste er nok gjesterommet faktisk, og alikevell er det god plass der inne også. Hadde en oppussingsrunde på minsten sitt rom, han vile ha ny tapet med noe kjekt på. Det ble jo en romstasjon der inne. Han liker det veldig godt, mens jeg synes at det blir noe mørkt. Ja ja det er ikke så lenge de forskjellige epokene pågår så jeg får smøre meg med tålmodighet, og glede meg til at han finner på noe nytt igjen. Var veldig glad da jeg kunne flytte han opp på loftet til et lysere rom, og rett og slett ta av den mørke tapeten nede.

 

Tilbake til inspirasjonen: Hva er det som gjør at soverommet ditt blir akkurat slik? Jeg har tenkt mye på det selv, elsker å gå rundt å se på oppredde senger i butikkene, og ikke minst på bilder. Alt fra hvor stort rom du bør ha til de forskjellige møblene, hva om en endrer på fargevalget, eventuelt gulvet? Dette er noe jeg ikke klarer å slippe uansett hvor jeg er. Om det så er inne på et hotellrom så er jeg igang igjen. Dette bildet gir meg inntrykk av en hytte. Kaldt ute derav pelsen, og grov tømmer. Ser deilig ut, men ikke helt meg. Hvordan endre det inntrykket da? Hva skal vi bytte ut for å få bildet til å virke mindre hytte og mere hus. Tømmeret burde vært lysnet litt, bort med pleddet og ei annen lampe.

Meget spesielt bilde. Kan nesten kjenne trekken bare ved å se på dette bildet. Rart. Veggene er veldig kalde, og det samme er gulvet her. Tror ikke jeg hadde falt spesielt mye for et slikt soverom. Lagt et godt teppe på gulvet, gjerne et bilde over sengen, litt store lamper , og eventuelt en lift i vinduet. Da hadde det blitt godt myket opp, og et helt annet inntrykk.-Her blir jeg nesten blendet. Jeg liker at det skal være lyst, elsker at det kommer inn mye sollys. Store gode vinduer som virkelig gir en god opplevelse. Møblene er jo i kontrast farger her og jeg synes at de kunne dratt enda mere puter inn i de fargene. Eventuelt et bilde som også gikk i de tonene. Helt herlig og flott størrelse på rommet her og.


Stilendringen hos meg selv har vært ganske stor, er vell det for de fleste opp igjenom årene. Var mye i Usa på tidlig 2000, og falt jo helt for de sengene de viste der. Glad jeg aldri fikk de med meg hjem. Ikke har vi takhøyde til det her hjemme, og heller ikke spesielt praktisk med tanke på støv. Fint å se på nå , men nei takk. Så jobbet jeg med salg av møbler og vi fikk inn enormt mye flott og forskjellig. Alt fra minimalistisk stil til hytte stil. Det som da var gøy var å lage utstillingene med de forskjellige tingene. Hadde mange gøye timer på jobb da.

 

Vil mye heller ha en gavel som er fin å se på og praktisk. Ikke så lett å få til har jeg kommet fram til. Utseendemessig har jeg lyst på en gavel slik som til høyre, men praktisk slik som Malm er designet. Blir ikke lett å få til den kombinasjonen, men må jo prøve meg fram. Blir ikke ferdig der nede før den er på plass den også. Så jeg må nok ta meg sammen og finne ut hva det er jeg kan leve med i noen år, og bare gjøre det... Det har jeg gjort, og gavlene er greie å leve med.Soverom kan jeg nok skrive om gang på gang. Det er et rom som skal være avslappende, en plass og hente seg inn. Det er da jeg blir forundret når jeg ser de seriene på tv hvor soverommet ser ut som......####, og at de faktisk ikke merker så mye til det. Ikke før de ser resultatet etterpå. At det er mulig vet jeg jo, men jeg trenger ikke å skjønne det. Soverommet er en oase for min del. God plass til klær, og god plass til kos. Jeg er glad i stearinlys og lamper. Liker å lese der nede.

 

 

Skrevet 15.07.2015 klokka 06:54. Ligger i kategorien Interiør. 12 kommentarer12 kommentarer

Ja her er vi visst veldig forskjellige :) Jeg bygde jo en ganske stor walk in garderobe, så alle garderobeskap ble fjernet fra soverom. Og ingen av oss leser på senga.. dessuten liker hun å sitte lenge oppe,, og jeg liker å stå opp tidlig. Leer.. så du skjønner ..

Skrevet 15.07.2015 klokka 07:35
dedicat: Soverommet skal være personlig og passe den enkelte. Det som er litt vitsen her. Hjelper ikke om alle er forskjellige og inn i samme boksen.
Å lese på sengen er bare kos.
Men aller helst sitter jeg i en stol da:)

Skrevet 15.07.2015 klokka 08:09
Du seier nå mye fornuftig du :-) Jeg har tenkt mye på det nye soverommet jeg kommer til å få når jeg flytter, det er i grunnen alt for lite og mørkt. Men jeg får ta en ting av gangen, så blir nok veien til mest den går (eller jeg sover). Du er herved invitert på middag når jeg har flyttet inn ;-)

Skrevet 15.07.2015 klokka 09:36
morsmiddag: Hei... Tusen takk for det. Ja ideer har jeg nok av, og håper da at det er litt fornuft i det jeg sier.
Du sier at det er litt lite og mørkt.. Tenker på vindusflate, og størrelsen med engang jeg da.. Gleder meg til å se.:)

Skrevet 15.07.2015 klokka 10:15
Ja det er lite, med overbygget altan over og ikke mye vindu. Men jeg skal sette inn en altandør med vindu, da blir det gjerne pittelitt bedre.

Skrevet 15.07.2015 klokka 10:34
morsmiddag: Det blir mye bedre. Hadde da valgt dør med mye glass. Uten tvil:)

Skrevet 15.07.2015 klokka 11:08
Det er planen om det er mulig å få til :-)

Skrevet 15.07.2015 klokka 11:28
morsmiddag: Så bra:)

Skrevet 15.07.2015 klokka 12:02
Mye soveromsprat her i dag, hos Kjersti og deg og... Og JEG har hengt opp sommerfuglbilder på soverommet i dag, så nå begynner det å bli litt eget preg her også, og ikke bare som en katalog fra Ikea :-D He-he. Snart ut på en liten kafe-tur med venninne :-) Det er vel ikke lenge til du får et soverom å pusse litt på igjen vel.. Gutterommet ;-) De endrer jo smak i ett sett :-D

Skrevet 15.07.2015 klokka 14:18
frodith: Satser på at det ikke blir noe oppussing dr før den største flytter ut, og da er det bare finisingen som skal på plass..)
Soverommet er flott det::)
Bra du begynner å få litt eget preg de inne.::)

Skrevet 15.07.2015 klokka 15:25
Mange fine bilder her! Bilde nr 2 ligner på en fengselcelle da ;) Jeg er veldig glad i hvitt på soverommet, det minner meg om sommer. Jeg har kjøpt en lys eplegrønn farge som jeg har tenkt å male soverommet med, og så ha hvite lister, det er fint og vårlig. Men jeg er litt nervøs for at jeg vil gå fort lei siden den ikke er nøytral :)

Skrevet 15.07.2015 klokka 23:29
Trofefrue: Ja jeg ser den.. En vegg i den fargen hadde kanskje vært nok til å begynne med. En kan bli lei farger...

Skrevet 16.07.2015 klokka 00:05


Skriv en ny kommentar
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig) Interesser og arbeid går som hånd i hanske.

Naviger i bloggen

Bloggdesign

Design og koding på denne bloggen er gjort av RRH Webdesign.