hits
07:51
29.08.2015

Legger jo planer for neste vår, sommer og høst, og da må en være tidlig ute. Jeg har virkelig kost meg med alle prydløkene som kom opp nå i år, og har dermed funnet ut at dette skulle jeg ha mere av. Bestillingen er lagt inn, og de kommer i begynnelsen av september.


Allium Amplecents Graceful 12 stk

Så snart du har mottatt Allium Amplectens løkene kan de plantes i bakken, i potte eller i kasse. Om du ikke gjør dette må de oppbevares på et sted som er frostfritt. Løker som plantes i potter pleier ikke å tåle frost. Plant løkene i et hull som er to-tre ganger så dypt som høyden på løken, for eksempel skal en løk som er 2 cm lang plantes nedi et 4-6 cm dypt hull. Planteavstanden på disse løkene skal være ca 4 cm. Sørg for at jorden er løs og fin og plant løkene med tuppen vendt oppover. Fyll oppi hullet med jord og pass på at ingen trakker på jorden der løkene har blitt plantet. Denne dekorative løken trives best i en åpen solrik plassering i næringsrik, veldrenert jord. Det er best å la det stå uforstyrret så de kan formere seg i klaser.

Disse alliumene ser flotte ut i store grupper ? derfor er det best å la denne distinkte planten stå uforstyrret så den kan formere seg i klaser. Hvis blomstene blir mindre etter noen år kan du dele løkene og plante om for å gi dem mer plass. Plant Allium Amplectensi grupper på minst 12 stk. Eller fordel 24 stk. jevnt utover hagekanten eller blomsterbedet. De beste stedene å plante disse er i bedet eller i stenbedet. De vil skape en dramatisk effekt i kombinasjon med 'Rudy Brodiaea' og Allium caeruleum.

 


Tulipan Exquisit 16 stk

Blomsterløkene bør plantes i hagen eller i en blomsterpotte på terrassen snarest mulig etter mottak. Hvis ikke, må tulipanløkene oppbevares på et frostfritt sted. Løker plantet i en potte er vanligvis ikke motstandsdyktige til frost.
Plant løken i et hull som er to-tre ganger så dypt som høyden på løken. For eksempel en 5 cm løk bør plantes i et 10-15 cm dypt hull. Planteavstanden til Tulipan ?Exquisit? er omtrent 10 cm.
Løs opp jorda og plant løken med spissen vendt oppover og røttene vendt nedover. Fyll igjen hullet og unngå å tråkke på jorda etterpå.
Plant blomsterløkene én etter én med en liten planteskje eller med en spesiell løk-planter. For et større område, lag et større hull som kan romme flere løker. Jo flere blomsterløker, desto nydeligere vil effekten av blomstene være.
Plant i grupper på minst 6 løker eller del rundt 25 til 50 blomsterløker jevnt i rabatten eller blomsterbedet.

Tulipan ?Exquisit? trives bra i en blomsterpotte på terrassen.
Pass på at du bruker fersk blomsterjord, og plasser et lag med grus eller lecakuler i bunnen av potten. Plant løken i et hull som er to-tre ganger så dypt som høyden på løken. For eksempel en 5 cm løk burde plantes i et 10-15 cm dypt hull. Planteavstand til Tulipan ?Exquisit? i en potte er omtrent 7 cm.
For en fargerik krukke, plant forglem-meg-ei eller anemoner over tulipanløkene.


Prydløkblanding Fantasia  24 stk

Så snart du har mottatt Allium ?Fantasia?  bør de plantes i hagen, en potte eller kasse ? hvis ikke, bør du oppbevare dem på et frostfritt sted. Løker i en potte tåler ikke frost. Plant løkene i et hull som er to-tre ganger så dypt som høyden på løken ? en løk på 5 cm skal plantes i et hull som er 10-15 cm dypt.

Planteavstanden skal ligge på ca 25 cm. Løs opp jorda og plant løkene med tuppen vendt oppover. Fyll opp hullet og unngå å trakke oppå plantestedet. Plant løkene en etter en med en planteskje eller en spesiell løk-planter. For større grupper kan du lage et større hull og plante flere samtidig. Allium ?Fantasia? trives best i veldrenert, næringsrik jord i full sol.

Allium .Fantasia. er en høy prydløk som ser fantastisk ut i bedet. Plant allium i grupper på 5 løk i midten av bedet mellom lavere planter, eller fordel 10-20 stk jevnt utover kante. Allium kombineres fint med sommerblomstrende planter som roser og liljer og ser fantastisk ut i kombinasjon med planter som Hosta


Allium Fyrverkeri blanding 16 stk

Plant blomsterløkene snarest mulig etter levering i hagen, i en blomsterpotte eller i en blomsterkasse. Hvis ikke, bør de oppbevares på et frostfritt sted. Plant løkene omtrent 10 cm dypt med et mellomrom på omtrent 10 cm mellom løkene. Løs opp jorda og plant løken med spissen vendt oppover og røttene vendt nedover. Fyll igjen plantehullet. Fyrverkeriblandingen trives best i løs, veldrene jord. De er på sitt vakreste i litt større grupper. Jo flere blomsterløker, jo nydeligere vil effekten av blomstene være.

Plant i grupper på minst 16 løker eller fordel rundt 50 eller flere blomsterløker jevnt i rabatten eller blomsterbedet. Disse små prydløkene passer også godt i et steinbed. Allium ?Fyrverkeri? blandingen vokser utmerket i en blomsterpotte eller balkongpotte. Pass på at du har fersk blomsterjord, og plasser et lag med grus eller lecakuler i bunnen av potten. Planteavstanden i en potte kan være rundt 5 cm.rt jord på et sted i full sol eller delvis skygge.

 


Hollands Iris Tiger Mix 30 stk

Så snart du har mottatt Iris 'Tiger Mix' løkene kan de plantes i hagen, blomsterpotten eller i kassen. Hvis du ikke gjør dette så bør du oppbevare dem på et frostfritt sted. Løker i blomsterpotter pleier ikke å tåle frost. Plant løkene i et plantehull som er to-tre ganger så dypt som høyden til løken. En løk på 2 cm skal plantes i et 4-6 cm dypt hull ? planteavstanden ligger på 15 cm. Løs opp jorden fint og plant løkene med tuppen vendt oppover. Fyll opp hullet med jord og unngå å trakk der de ble plantet. Plant løkene en etter en med en liten spade eller løkplantespade. For større grupper kan du grave et større hull og plante flere samtidig. Den hollandske Irisen trives best i veldrenert, næringsrik jord i full sol.

 


Lilje Black Eye 10 stk.

Plantedybde er ca 12-15 cm. Pass på at løkene plantes i en lett, fuktighetsrik jord. Det ideelle vil være i et hjørne beskyttet mot vind, langs et gjerde eller mellom stauder, busker og trær. Blomstene trives best i full eller delvis sol. Når det er tegn på frost, beskytt løkene og alle skudd som har kommet opp, så godt du kan, ved hjelp av blader og greiner slik at du kan ha glede av liljene dine nok en gang!

 


 Honningløk er navnet.

Så snart du har mottatt løkene bør de plantes i hagen ? hvis ikke må de settes til oppbevaring på en frostfri plass. Løker i potter pleier ikke å tåle frost. Plant løkene 10 cm dypt og med en planteavstand på ca. 10-15 cm. Gjør jorden løs og plant løkene med tuppen vendt oppover. Fyll opp hullet med jord og unngå å trakke på jorden deretter. Plant løkene en etter en med en liten planteskje. For større grupper kan du lage et bredere hull og plante flere løker i samtidig. Honningløken trives best i veldrenert, næringsrik jord ? i full sol eller et delvis skygget sted.

De uvanlige blomstene til honningløken er sjarmerende mellom andre planter i bedet. De er flotte i kombinasjon med andre planter på grunn av deres høye stilker og du kan skape kreative kombinasjoner med prydløken allium 'forelock' og Calochortus. Plant honningløken i grupper på 8 eller fordel flere jevnt utover hagekanten mellom andre planter. Hentet fra Bakker sin side under alle plantene. Det kan være greit å vite hva en skal gjør.

 

  

Skrevet 29.08.2015 klokka 07:51. Ligger i kategorien Exteriør. 18 kommentarer18 kommentarer

For noen nydelige blomstrer, gleder meg allerede til våren igjen :-)

Skrevet 29.08.2015 klokka 09:25
Oj så flott bestilling. Fargene er helt herlige og så vakkert det blir til neste vår og sommer :)

Skrevet 29.08.2015 klokka 09:39
morsmiddag: Ja våren håper jeg blir fin igjen. Først skal alt gjøres klart da. Alle løkene skal settes ned, og planleggingen min skal være noe bedre..
Så skal jeg nyte vinteren og dens sportsutfoldelser, og så kan våren komme.:)

Skrevet 29.08.2015 klokka 09:56
etdiktomdagen: Ja gleder meg nå. Er ca bare maks 3 uker så er løkene på plass..:)

Skrevet 29.08.2015 klokka 10:01
Nydelige blomster :) Jeg tenker hvert år at jeg skal plante løker og så bare går tiden. Jammen er det myyye forskjellige løkblomster. Før trodde jeg at det var kun tulipaner men nå vet jeg jo bedre såklart :) Jeg bestilte kiwiklatretre fra bakker i fjor og planta det men det vokser dårlig, tror det har blitt 4 cm høyt på to somre liksom så dette kommer til å ta tid haha kos deg med lørdagen <3 godklæmme :)

Skrevet 29.08.2015 klokka 10:30
ladyaugust: Den kiwi planten?. Har du ho og han da? Du må ha en av hver for at de skal trives.
Ja det er masse flott å velge i , og jeg elsker slike løker. En ny verden som har åpnet seg for min del her..:)
Jeg skrur på skap idag. Tar ned klær, bretter og legger bort. Så skal jeg rive mere tapet, og male? Masse jobb som bare venter og venter på meg?
Kos deg denne nydelige lørdagen.:)

Skrevet 29.08.2015 klokka 10:36
Tusen takk.. jeg var akkurat kommet på tanken om å bestille noen flere løker.. :) nå fikk jeg mange tips

Skrevet 29.08.2015 klokka 11:36
Aaaaah, så kiwiplanter trenger å være to, der lærte jeg noe nytt igjen, tuusen takk :D Masse jobb som venter kan være bra om man har en fin plan og det har jo du alltid <3 Kos deg med dagen, her er jeg litt daff i dag men dagen har akkurat begynt heldigvis :) godklæm <3

Skrevet 29.08.2015 klokka 11:41
dedicat: Så hyggelig at jeg kan gi deg noen ideer da. Masse fint å velge i hos Bakker, og så lenge man henter ut plantene den dagen de kommer på posten er det greit.:)

Skrevet 29.08.2015 klokka 13:27
ladyaugust: Ja Kiwi planten må være i par for å trives? Rare greier men sant. Lærte det for noen år siden av svigermor. Da kommer de seg, og da kan de gi frukt. Ikke før.
Ja planen er klar, og arbeidslysten er på topp. Dette blir bra.:)

Skrevet 29.08.2015 klokka 13:28
hm hvordan vet man hva man har liksom, om det er hunn-plante eller hannplante? Løfter man på blarne og kikker under eller? :)

Skrevet 29.08.2015 klokka 16:53
ladyaugust: Hei?. nei. Det bruker å stå på planten under opplysninger på det som skal skilles?)
Løfter på bladene du liksom...

Skrevet 29.08.2015 klokka 17:45
Så flotte planter <3 Og for noen fantastiske farger på disse plantene :-) Alt fra Holland?

Skrevet 29.08.2015 klokka 18:35
frodith: Hei du. Ja alt fra Holland. Bakker har masse flott og dette blir som prikken over i en:) gleder meg

Skrevet 29.08.2015 klokka 19:14
oida jeg har ikke noe skriftgreier på den kiwien i alle fall...kanskje jeg får bestille to, en av hvert kjønn neste år så får den jo det den skal ha uansett...eller kanskje det ikke er helt moralskt korekt..? jaja jeg får tenke på det der hahaha

Skrevet 29.08.2015 klokka 21:32
ladyaugust: Du får tenke på saken:) de koser seg sammen og trenger hverandre:)

Skrevet 29.08.2015 klokka 23:31
Honningløk hadde jeg plantet, og de kom opp, og så ut til å bli så fine, men så tørket de liksom, før de nådde å sprette ut. Og det manglet ikke vann. Så skjønner ikke helt hva som skjedde. Det var en stilk som fikk fine blomster.

Men ellers, så er det så utrolig mye pent. Jeg skulle ønske jeg hadde energi til å få til noe av dette :) Veldig kjekt å lese om i alle fall :)

Skrevet 31.08.2015 klokka 23:30
Eva: Det er veldig gøy med planter, og løker i utgangspunktet. Det er litt jobb, og man må tenke på hva som skal til.
Jeg var ikke noe god på løk tidligere, men interessen har våknet liksom, og da må jeg jo gjøre litt ut av det.
Hvorfor den visnet er jeg ikke helt sikker på. Kan være flere ting som gjør det.
Jeg har vært heldig så langt..:=)
Hyggelig at du liker å lese om dette.:)

Skrevet 01.09.2015 klokka 09:13


Skriv en ny kommentar
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig) Interesser og arbeid går som hånd i hanske.

Naviger i bloggen

Bloggdesign

Design og koding på denne bloggen er gjort av RRH Webdesign.