hits
12:49
26.05.2015

Et hus som er fra 1953, og som skal møte dagens standar. Da skjer det mye. Jeg tør knapt å tenke på alle de tekniske detaljene som man faktisk er lovpålagt å ta hensyn til. Alle normene som er endret, og som nå er krav.. Det er mange, og alt er i konstant endring.


De første spe endringene når det ble kjøpt, så ble det noen nye endringer da hun flyttet tilbake, og nå skal alt endres med hjelp av ekstra hjelp. Huset skal kunne huse eieren til hun ikke har muligheten lengre. Derfor er det viktig å tenke på et plan. Hva som er lettvint, og ikke minst praktisk. Skulle ønske det var mere fokus på slik når en bygget hus, og ikke nødvendigvis bare dagens ønsker.


Kjelleren fikk nytt liv. Det var både fuktig, og rått her nede. Så det ble isolert, og lagt ny støp. Endringen kom med en gang i vinter. Selv om det var kaldt ble det noe annet.


Soverommene ble strippet for all panel, og veldig fargerike ting. Det ble noe helt annet når det kom opp lyse vegger, og gulvene ble slipt helt ned til det lyse. Det er lagt gråtone i gulvet, og det ble virkelig flott. Dette ble gjort for ett år siden, og det tok noen uker å få det ferdig. Disse rommene blir værende slik de er med unntak av nye vinduer, og litt mere isolasjon mot naboen.


Hun er veldig glad i gjennbruk. Har mange gamle møbler, og litt tapet, litt lakk, og ikke minst tiden det tar gjør at utseendet blir helt anderledes. Virkelig glad farger dette.


Kjøkkenet? Det er et kapittel for seg selv. Her inne blir jo soverommet nå? Det kommer ikke til å ligne i det hele tatt på hvordan det er idag. Kjøkkenet er allerde tikket på, og det skal videre.. Gjennbruk av skikkelige gode heltre skap.


Stuen blir helt anderledes med mye mere lysflater, og ikke minst litt større og i åpen løsning med kjøkkenet.  Den gamle skyvesengen og det gamle skapet får fortsatt heders plassene. De er arvet, og veldige viktige for Mariann. Flotte er de..
 

Skrevet 26.05.2015 klokka 12:49. Ligger i kategorien Interiør. 4 kommentarer4 kommentarer

Mye å ta hensyn til ved oppussing av gammelt ja..har hørt folk si at om de hadde visst hvor mye arbeide det ble hadde de revet og bygget nytt..men det får jo mer sjarm og særpreg da :) Vi bygget jo for vel 30 år siden ..så det begynner jo å bli litt "gammelt "her også..i forhold til dagens hus..men sånn vil det jo alltid være..kommer jo stadig nye "ting" :)) Artig å se bildene over her :))

Skrevet 26.05.2015 klokka 14:03
annebe: Det er en jobb uten like. Ingen tvil om at å bygge på er utfordrende. Idag er det helt andre regler også, noe som gjør at påbygg er lov gjerne, mens riving og nytt oppsett ikke går.
Jeg er veldig fornøyd med alle bildene jeg har fått inn. Flere kommer. Mye jobb igjen før det er ferdig.
30 år.... Mitt er jo bare 15. Allikevel mange lov endringer siden den gangen:)

Skrevet 26.05.2015 klokka 14:25
Vi hadde jo enebolig her men mine foreldre ville vi skulle overta heimhuset. Og det gjorde vi og bygde generasjonsbolig til dem. Hadde jeg visst det jeg vet etter noen år..så hadde det vært billigere å sette fyr på og bygge nytt :P men sånn ble det ikke :)

Skrevet 26.05.2015 klokka 14:32
dedicat: Jeg må le litt. Du aner ikke hvor mange ganger jeg har hørt det samme.
Håper det går greit nå da:)

Skrevet 26.05.2015 klokka 14:36


Skriv en ny kommentar
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig) Interesser og arbeid går som hånd i hanske.

Naviger i bloggen

Bloggdesign

Design og koding på denne bloggen er gjort av RRH Webdesign.