hits
07:15
20.12.2014

 Tenker seg til. Nå er det bare fire dager igjen til jul, og dagene løper unna. Planen var å feire jul på fjellet, men det ble dessverre noen endringer der så da jobber jeg til og med lille julaften og koser meg i nyttårshelgen. Den jeg skal fortelle om idag betyr utrolig mye for meg den også.Bak luke 20 skal dere få bli kjent med denne.

Når jeg så denne første gangen måtte jeg rett og slett måpe. Pappa hadde gjort det igjen. Jeg er sikker på at han er veldig ofte i butikker og titter selv om han sier at nei da jeg bare fant den. Har litt vanskelig for å tro den setningen når jeg tenker på alt han har tatt med seg hjem i så mange, mange år som han har reist.

En jule slede laget av porselen, så skjør og så vakker at det var helt enormt. Alle detaljene som er med, og ikke minst hvor fint den er laget til. Den sto oppe på mamma sin stor mørke skjenk inne på stuen og lyste imot meg da jeg kom opp der. Enda en jul hjemme ilag med familien. Mamma var så stolt av denne, og ja denne hadde virkelig orkesterplassen på stuen nå.


Nissefar med sin lange lange liste. Står og sjekker om alt er med.


Sleden er fylt til randen med gaver, og klar for avgang.


Reinsdyrene er klare for avgang de også mens de står og venter tålmodig på nissefar.

Dette er rett og slett kunst for meg. Noen ting blir man liksom aldri lei av, og kunst skal vell gjøre det med en om ikke jeg tar helt feil.

Mamma skjønte nok at dette var noe jeg likte veldig godt, og hun sa ifra til min far at om du kommer over en slik en til må du nok kjøpe julegave til Vanja også. Pappa tittet han, og noen år etterpå lå denne innpakket under juletreet fra min mor og far. Jeg smilte og tårene rant da jeg pakket den opp. Bare det å se på denne gjør jo at samtalene vi hadde rundt akkurat denne pynten surrer som en liten tekst inne i hodet mitt. Jeg hører henne, og jeg føler smilet. Jeg har kommet frem til at julepynten virkelig henter frem gode minner, og ikke minst mange minner om min mor. Det føles bra og ha henne med seg på denne måten.

 

Skrevet 20.12.2014 klokka 07:15. Ligger i kategorien Interiør. 4 kommentarer4 kommentarer

Ja, jeg ser at mammaen din er med i mye av julepynten, og det er så koselig :-) Skjønner godt at dette betyr mye da :-) Og fine ting er det :-) Stor klem til deg <3

Skrevet 20.12.2014 klokka 08:50
frodith: Hei du.
Ja mamma var veldig julete av seg, og det smittet jo over på meg..
Hun var en viktig del av livet, men hvor viktig skjønte jeg vell ikke før jeg ble voksen.
Så jeg får nyte pynten og minnenen som best jeg kan.:)

Skrevet 20.12.2014 klokka 09:46
Den var nydelig og "høytidelig"og så fint å høre historien bak...som jeg skjønner godt at betyr mye for deg..Kos deg videre i helga <3

Skrevet 20.12.2014 klokka 13:54
annebe: Tusen takk. Ja denne er jeg veldig glad i. Mange timer med å lete etter denne? Så utrolig kjekt å vite noe om tingene. Jeg liker historiene også, og ikke bare selve pynten. Koser meg med å måke snø fra taket jeg.

Skrevet 20.12.2014 klokka 16:32


Skriv en ny kommentar
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne-ute-Ferdig) Interesser og arbeid går som hånd i hanske.

Naviger i bloggen

Bloggdesign

Design og koding på denne bloggen er gjort av RRH Webdesign.